Naturalnie mętny - zatrzymuje niemal wszystkie witaminy i wartości odżywcze świeżych owoców czarnej porzeczki. Posiada cukry wyłącznie naturalnie występujące w owocach. Łagodnie pasteryzowany w odpowiedniej temperaturze - tak aby jak najdłużej zachował swoje walory smakowe i substancje odżywcze.
> działaniu przeciwwirusowym i przeciwgrzybicznym
> obniżeniu ciśnienie krwi
> obniżeniu poziomu cholesterolu i cukru we krwi
> spowalnienia procesu starzenia organizmu
> zwalczeniu przeziębienia i infekcji
Sok z czarnej porzeczki to nie tylko sposób na smaczne zaspokojenie pragnienia, ale przede wszystkim bogactwo witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na zdrowie. Czarna porzeczka jest jednym z najbogatszych źródeł witamin, składników odżywczych, antyoksydantów oraz przeciwutleniaczy, które pomagają w ochronie organizmu przed chorobami takimi jak nowotwory, choroby serca i choroby neurodegeneracyjne.
Wartości odżywcze deklarowane na etykiecie, smak, zapach i kolor soku mogą zależeć od odmiany i stopnia dojrzałości owoców. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się rozwarstwiać. Zawiera jedynie cukry naturalnie występujące w owocach. Po otwarciu przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temp. 2 do 18 stopni Celsjusza maksymalnie do 3 tygodni.
© Szkółka Matysiak