Orzeszki ziemne zwane też orzeszkami arachidowymi są wspaniałą przekąską. Są bardzo smaczne i mają szerokie zastosowanie w kuchni – doskonale nadają się do ciast, deserów, mięs, sałatek, a lekko uprażone są smaczną i zdrową przekąską.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, seler, migdały, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające alergeny.
Zastosowanie: Łuskane ziarna słonecznika to najczęściej dodawany składnik do wielu produktów spożywczych. Jego przyjemny smak sprawia, że jemy go na śniadanie m.in. z jogurtem, kefirem, czy też jako dodatek do musli. Słonecznik jest także używany w piekarnictwie oraz cukiernictwie. Ziarna można dodawać także do sałatek, surówek jak i również zajadać same jako pożywną przekąskę.
Informacja alergenna: Produkt jest alergenem. W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
© Szkółka Matysiak