Zestaw to świetny sposób na poznanie smaku pigwowca japońskiego. Zamów nasze produkty i sprawdź czy Ci zasmakują.
to świetny dodatek do herbaty - nadaje kwaskowego posmaku jak cytryna, a dodatkowo zyskujesz aromat, którego nie znajdziesz w cytrynie.
możesz zjeść prosto z paczki - smak jest niepowtarzalny, kwaśny i słodki jednocześnie. Świetnie nadaje się także jako dodatek do deserów, ciast oraz sernika jako alternatywa dla rodzynek.
możesz dodać do herbaty lub deserów. Jest to także sprawdzona baza do przygotowania nalewki "pigwówki".
stanowi niezastąpiony dodatek do lemoniady, kwaśny dodatek do surówek, alternatywa octu do mięsnej galarety. Można także sokiem pokropić mięso przed smażeniem dzięki czemu będzie kruche i delikatne.
Pigwowiec japoński jest źródłem witaminy C, której zawiera 7 razy więcej niż cytryna.
© Szkółka Matysiak