Kandyzowane Owoce Pigwowca Japońskiego

Kandyzowane Owoce Pigwowca Japońskiego

Pigwowiec kandyzowany

Wysyłka Wysyłamy w ciągu 2-3 dni
Dostawa Dostawa od 14,90 zł Dostawa lub odbiór osobisty
  • Certyfikat: BIO PL-EKO-07-20157
  • Zdrowa i pełna witamin przekąska
  • Znakomity dodatek do herbaty albo ciast
  • Idealny do wykonania aromatycznej nalewki
Opakowanie:
Cena: 10,00 zł / szt
szt
Zamówienie telefoniczne: Zamówienie telefoniczne 533 585 532

Sok z Pigwowca Japońskiego 100% Naturalny Tłoczony
12,00 zł
Sok z Pigwowca Japońskiego 100% Naturalny Tłoczony
Naturalny sok tłoczony
Sok z Derenia 100% tłoczony 3L
149,00 zł
Sok z Derenia 100% tłoczony 3L
Naturalny sok z derenia
Owoce Pigwowca Japońskiego
20,00 zł 15,00 zł
Owoce Pigwowca Japońskiego
Świeże owoce
Suszony pigwowiec japoński
10,00 zł
Suszony pigwowiec japoński
Suszone owoce pigwowca
Orzechy włoskie łuskane
10,00 zł
Orzechy włoskie łuskane
Świeże orzechy

Pigwowiec kandyzowany

Jest to smaczna i zdrowa propozycja dla miłośników zbilansowanego żywienia. Słodko kwaśne owoce są pełne aromatu. Pigwowiec japoński kandyzowany może stanowić smaczną i bogatą w witaminę C przekąskę, którą z chęcią podjadają dzieci oraz dorośli. Jest także alternatywą dla owocowych dodatków do ciast i deserów takich jak rodzynki czy skórka pomarańczy. Na bazie kandyzowanych owoców pigwowca moża zrobić arotmatyczną nalewkę - wystarczy opakowanie 250g zalać 1 litrem 40% alkoholu. Po 2-3 dniach nalewka jest gotowa, a owoce... możesz wykorzystać do przygotowania deseru dla pełnoletnich :)

EKOLOGICZNE owoce PIGWOWCA z naszej RODZINNEJ plantacji położonej na Lubelszczyźnie!

Pigwowce rosną z dala od dróg i miast w zacisznym rejonie Lubelszczyzny, nieopodal urokliwego Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Plantacja jest wyściółkowana, krzewy są nawadnianie - dzięki czemu owoce są soczyste i pełne witamin. Warto pamiętać, że owoce pigwowca japońskiego nie przyjmują metali ciężkich - są od nich zupełnie wolne!
Pigwowca z naszej plantacji sprzedajemy już od kilku lat - mamy stałych klientów i TY MOŻESZ DO NICH DOŁĄCZYĆ!!!

Pigwowiec - co to jest i jak go wykorzystać

Pigwowiec posiada siedem razy więcej witaminy C, niż cytryna. Nie przyjmuje metali ciężkich.pigwowiecOwoce są bardzo twarde i mają smak kwaskowaty. W stanie surowym nie nadają się do spożycia. Nadają się natomiast jako dodatek do herbaty i na przetwory: dżemy, galaretki. Można je łączyć w przetworach z innymi owocami, np. jabłkami lub aronią. Mają dużo pektyn, witaminy C, a także kwasy organiczne, barwniki i sole mineralne.

Owoce pigwowca cenione są ze względu na wartości przetwórcze i walory smakowe. Nie są one spożywane w stanie świeżym ze względu na cierpki i twardy miąższ. Owoce pigwowca są zasobne w kwasy organiczne (jabłkowy, winowy, bursztynowy, cytrynowy, chinowy, chlorogenowy, kawowy, fumarowy i inne), pektyny witaminy (C, B1, B2), garbniki, flawonoidy, kwercetyna, antocyjany, karotenoidy. Nasiona pigwowca zawierają około 20% śluzów i nitrylozydy, głównie amigdalina (glikozydy cyjanogenne, witamina B17). Surowcem leczniczym są owoce i nasiona – Fructus, Semen, Cydoniae. Podczas obróbki owoców należy nasiona wydzielić i poddać suszeniu.

Owoce zawierają do 15% cukrów, garbników, a także olejek eteryczny, mikroelementy: żelazo, miedź, bor, nikiel, tytan, glin i mangan.pigwowiec

Duża zawartość pektyn w owocach sprawia, że można z nich robić doskonałe galaretki powidła, marmolady, dżemy i kompoty. Dodaje się je również do innych przetworów dla poprawy ich smaku, np. są traktowane jako wspaniały dodatek do ciast i do herbaty. Można z nich sporządzać aromatyczne wina i likiery. Po upieczeniu lub ugotowaniu stosuje się je jako dodatek do potraw mięsnych i dziczyzny.

W Rosji ze świeżych owoców sporządza się wyciąg, stosowany w przypadku niedokrwistości – zawiera żelazo. Przy zaburzeniach trawienia zaleca się owoce z miodem i octem dla pobudzenia apetytu. Nalewki alkoholowe działają korzystnie na serce, obniżają ciśnienie, osłabiają też skurcze mięśni gładkich jelit. Dawniej owoce pigwowców stosowano jako lek ziołowy o działaniu antybakteryjnym, a syrop z pigwowca podczas infekcji gardła.

 

© Szkółka Matysiak

Oprogramowanie KQS.store : Realizacja: dotSell reklama sklepów internetowych