Dlaczego warto mieć pestki dyni w swojej kuchni?
- Szczególnie polecane mężczyznom dla poprawy płodności.
- Pestki dyni służą również urodzie poprzez korzystny wpływ na skórę, włosy i paznokcie.
- Mają wpływ na poprawę odporności i zmniejszają ryzyko chorób układu krążenia.
- Są to jedne z najzdrowszych nasion – posiadają długą listę witamin (A, E, K, B1, B2, B3, B6), minerałów (szczególnie dużo magnezu, fosforu i potasu oraz cynku), kwasu foliowego oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- Zawartość dużej ilości cynku w pestkach dyni ma korzystny wpływ na odporność organizmu przed różnego rodzaju infekcjami (szczególnie przed grypą, przeziębieniami, chorobami płuc).
Informacje o produkcie
✅ Sposób przygotowania: można spożywać je na surowo oraz jako dodatek do sałatek, deserów, makaronów i wielu innych
✅ Informacje o alergenach: może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, sezamu i glutenu.
✅ Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
✅ Kraj pochodzenia: Polska
Skład:
- Wartość energetyczna – 589kcal
- Węglowodany – 12,7g
- Białko – 28,9g
- Tłuszcz – 45,8g
- Błonnik – 5,3g
- Sód – 0,05g